Rendszergondolkodás játékosan

A Tanuló szervezetek globális társasága alapkönyve Az 5.alapelv, ahol az öt alapelvből az un. 5.  a rendszerszemlélet és a rendszerdinamika.

A rendszergondolkodás a XX. század alapvető és új paradigmákra ajtót nyitó tudomány. Ennek egyik szülőföldje épp Közép-Európa. De a gyakorlati, a szervezetek és közösségek fejlesztését, értékrendjét átalakító kidolgozása többek között az MIT, USA egyetem rendszerdinamika tanszékéhez kötődik. Peter Senge, a szervezeti tanulás szemszögéből, Dennis és Donella Meadows az ökológia és a globális összefüggések szemszögéből foglalkozott a diszciplinával. Linda B.Sweeney pedig a gyakorlati, a fiatalokat és a tréning kultúrát gazdagító gyakorlatokkal ajándékoz meg bennünket.

Könyv Café-könyvbemutató műhely: Szeptember 17. 10h-5h, H13. 

Ennek ismerete, készségszintű alkalmazása a világlátásban, helyzetteremtő képességünkben, stratégiai tervezésben, konfliktus kezelésben, közösségi tervezésben, stb. egyaránt jól és hatékonyan kamatoztatható.

A SoL Intézet 2004. a nagy Peter Senge – László Ervin konferencia óta tanítja és alkalmazza vállalatvezetői, szervezetfejlesztési és iskolafejlesztő programjaiban.
2011-ben Dennis Meadows közvetítésével, elsőősorban pedagógusoknak tartottunk egy napos, a könyből vett gyakorlatokkal fűszerezett műhelyt.

A témában elköteleződtünk arra, hogy magyar nyelven is elérhetővé tesszük az alapműveket.

I. kiadványunk

Rendszergondolkodás játékosan, Linda B. Sweeney és Dennis Meadows könyve, melyről már 2012 szeptemberében tartottunk egy műhelytalálkozót és most

2015. Szept.17. Könyvbemutató és képzési műhely -és  lsd. FB oldal. 

Két gyakorlat a könyvből itt megtekinthető.

A könyv ITT megrendelhető.