TérTeremtő Dialógus

Az Art of Hosting képzés az elmúlt 20-25 évben kialakult participativ, részvételi közös gondolkodás gazdag módszertanaiból merített és némi elméleti tudásbázist is ad, miközben a résztvevők egyben befogadók, szervezők, képzők és közösségépítők. A mozgalom Toke P.Möller és felesége, Monica Nissen elkötelezett munkájával évről évre gazdagodott.
Ugyanakkor, hozzájuk hasonlóan mások is törekedtek arra, hogy ezeket a módszereket, melyekből a The Wolrd Café és az Open Space Technológia kiemelkedő és önállóan is egy nagyon élénk hálózatot hívott létre, integrálják.
KÉPZÉSEK
Igy történt ez nálunk is, amikor Ruzsa Ágota, a 90s években tanult (MIT Dialógus Facilitátor 2 év, The World café dialógusok 10 év, Open Space 1995 órta…stb. lsd. részletesen itt.) kiérlelődött szakmai tapasztalatát ötvözte a bohmi dialógus alapokra építve ezekkel a módszerekkel. igy került sor két Facilitátor kiképzőre.
Majd 2010-ben megtartottuk az első Art of Hostingot Budapesten is Toke P.Möller és Ruzsa Ágota és Kalmár Erika, és két horvát kolléga közreműködésével.
És azóta magyarul is rendszeresen évente tartunk AoH képzéseket TérTeremtő dialógus címen, melynek kézikönyvét is kaidtuk és ami számos helyen megrendelhető.
A kézikönyv az MNVH támogatásával, az alapozó könyvünk D.Bohm: A dialógusról könyve a SoL Intézet támogatásával jelent meg.

HÁLÓZATI KÖZÖSSÉG
A világ számos pontján vannak AoH közösségek… és mindenhol egy-egy regionális kapcsolatszemély.