Rólunk

diaLogos-a JELentés áramlása könyvekben, képzésekben és műhelykonferenciákban.

A Tszf-SoL Hungary ( SoL Intézet ) és az Ariadne Gaia Alapítvány (AGA) és a Tűzmadár alapítvány közös kiadó teamje..

Kiadványainkat képzés és rendszeres műhelykonferencia is kíséri.

A szakmai igényesség és a szerzők iránti tisztelet együtt jelentkezik és így a módszert alkalmazók örömmel fogadják, hogy a lehető legtisztább forrásból merítsék tudásukat és gazdagítsák tapasztalatukat.
Kiadványainkkal is ezt a szándékot akarjuk erősíteni.

SoL könyvek
Az új vezető sorozat

Remélem, hogy ez az írás, és az erre is épülő Jaworski könyv, a Szinkronicitás, A vezetés belső útján könyvünk.
Rendszergondolkodás Játékosan, Linda B.Sweeney és Dennis meadows könyve, ami május 21-n egy napos konferencia keretében kerül bemutatásra.

Dialogos könyvek
TérTeremtő dialógusok

D.Bohm rövid írását a Dialógusról elsőként a 90-s évek közepén az AriadneGaia alapítvány támogatásában fordítottam le, amikor 1992-1994. között az MIT ( Boston) egyetem Dialógus facilitátor kutatócsoportjában dolgoztunk egy szervezetfejlesztőkből, kutatókból, rendszergondolkodókból és személyiségfejlesztőkből álló csoportban azon, hogy a bohmi megközelítés miként képes a szervezetek és közösségek között új, innovatív, és a közösségi akaratot életre keltő megoldásokat eredményezni. E kutatás számos, ma már a kollektív intelligencia gondolatkörébe tartozó módszertannak adott elméleti és szakmai alapokat.

Világkávéház
– Társas Teremtő Dialógusok.

Art of Hosting kézikönyv a NAKVI támogatásában

– The World Café

Juanita Brown, barátom és mentorom. Juanitával együtt jártunk a Dialógus facilitátor csoportba. Társadalmi forradalmár! de nem hangos és “fegyvercsörgető”, demonstráló és követelő. A dialógus és a szalonok csendes tudatváltásában, a XVIII. századi szalonokban született új gondolatok társadalom átalakító erejében és közösségi tereiben megszülető és kibomló forradalom híve. Ezért adta a korabeli kávéházak ihlette The World Café nevet módszerének: Világkávéház, melyben szervezetek, vállalatok, közösségek megújult, lelkesült és a társas részvételt maximálisan biztosító beszélgetések új stratégiát, új jövőképet és új gyakorlati megoldásokat hoztak.
A könyvbemutató konferencia, The World Café késő őszre várható,reméljük, hogy a hazai társas intelligencia és társas teremtő beszélgetések inspiráló anyagává válik.

AGA könyvek
Praktikus misztikusok
akik a közösen elKÉPzelt – megálmodott világot a Közösség tagjai között megerősödött kapcsolati-tervezési hálóban KÉPesek JELenné  varázsolni és az összehangolt tettek és cselekedetek által új valóságot szőni. majd az öröm és ünneplés tűzében mindezt megerősíteni. Alice A.Baliley és a magyar Wictor Charon könyvei.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

Így forr össze az alkotói kör, a teremtő társas dialógus és  a metafizika a gyakorlatban.

Korábbi hosszabb lélegzetű Dialógikus fejlesztő csoportjaink:

MIT Dialógus facilitátor képző: 1992-1994. Ennek terméke a The Art of Collective Thinking, William Isaacs könyve.

International Women Dialogue 1994-2003. ahol az utolsó találkozót itt tartottuk Mo-n.

Itthon az AGA keretében 1995-96. után ismételten egy összefogott és elmélyült csoportmunka  2005-2006-ban az első magyar nyelvű Dialógus facilitátor képző egy éves programja.

Art of Hosting, a TérTeremtő dialógus módszertanok integrált tanuló műhelye 2×2.5 nap

Majd a SoL keretében 2007-2008-ban jöttünk össze havi rendszerességgel egy ilyen megosztó, kutató és elmélyülő beszélgetést szolgáló teremtő térbe.

2015. WisdomWeavers facilitator képzés, 2 év. 
Kezdődik 2015. Április