Rejtett ösvényeken-metafizika a gyakorlatban

Sorsom elvezérelt 1975-ben Wiktor Charon otthonába, Sinai Magdolnához..

Majd onnét Szepes Mária tanuló köreibe, ekkorra 1976-ban meghalt Charon.

E kettő hatására és az ő alapítói szándékukat kifejezve hoztuk létre 1989-ben az Ariadne Gaia Alapítványt.

Alapítványunk igazi szellemi híd volt, ahogy valaki régen Faludi Erika hívta “szellemi környezetvédelem ” a mindent elárasztó vagy szinte mindent kizáró “érték”világban. Az élet célja az élet maga…kapcsolati híd volt Nyugat és Kelet között.

Ennek belső hívása szólította és hivta be Anne Dicksont, a Teljes jogú nő asszertivítás könyv írója, Gill Wright-ot és általa pl. a Bach virágterápia és vibrációs gyógyászat, a 7 sugártan és metafizika, vagy Lorna St.Aubyn és általa sok sok embernek a dél-franciországi Le Plan gyógyító iskola, és ott Jonathan Horwitz és Rohánszky Magda elköteleződésével a sámán pszichológia vagy Guy Claxton és általa a frissen nyíló Schumacher College és így számos magyar is részt vehetett a képzéseken. Befogadó és tudást és kapcsolatot megosztó hellyé váltunk: inkubátor háza voltunk egy ideig az alakuló NLP alapítványnak, az Emissary hálózatnak, a Shiatsu alapítványnak, a Le Plan szellemi iskola tanítványainak, a Schumacher College hazai támogatóinak.  Tanítványainkat néha úgy megfogták a foglalkozások, hogy aztán azt saját tereikben vitték tovább, pl. a H.Bock Bach virágterápia, a MI-TI-Én alapítvány…

Kiadtuk
E.Bach: Gyógyítsd tenmagad könyvét,
Lorna St.Aubyn: A Gyógyító halál könyvét.

és a mi közreműködésünkkel:
Anne Dickson: A Teljes jogú nő  első magyar nyelvű asszertivítás könyv ( melynek updated változatát tervezzük kiadni 2014-ben)
Julian Bernard: Lélekgyógyászat természetes módon…
Alice A.Bailey: Fehér mágia
Alice A.Bailey: Intellektustól az intuícióig

Ezt a hagyományt akarjuk követni moost Charon hagyatékának elérhetővé tételével, A.A.Bailey további könyveivel.

Bennem a Charon-Szepes Mária tanítások mellett legmélyebben a Gill Wright közvetítésében hazánkba szervezett A.A.Bailey hagyomány – a 7 Sugár metafizikája gyöökeredzett meg. Általa egy tiszta és átlátható, a személyeset a kozmikus terekbe emelő, és annak rendszerszíntű megnyitását szolgáló tanítások alapot adtak a spirituális szolgálat, a pszichológia és a kozmológia nagy rendszereihez.

” A labirintusból igazán csak felfele van kijárat. ” mondta Szepes Mária mottóként 1989-ben az Ariadne Gaia Alapítvány megalapításakor. Napjainkban 20 év után sem lehetne ennél aktuálisabb és tisztán követhető útmutatás.

 

Az ezoterikus,ie. rejtett  hagyomány köréből két író munkásságát akarjuk elérhetővé tenni, akik a hazai és a nemzetközi szellemi élet kiváló személyiségei,de méltatlanul csak inkább a tanítványok írásait ismerik, mint az ősforrást..